Itt találhatod a repüléssel kapcsolatos legfontosabb információkat

Mi a menete?

Miután megvásároltad egyik számodra szimpatikus csomagunkat, beszállókártyád egy teljes évig használható fel. Amint rendelkezel beszállókártyával, már tudsz is időpontot foglalni, amit megtehetsz személyesen, e-mailen, telefonon vagy akár itt a honlapunkon is. A sétarepülés menetéről ITT olvashatsz bővebben.

Mire számíthatsz?

Alapvetően a szél határozza meg irányunkat és sebességünket, ezért nincs két egyforma repülés, ez teszi olyan különlegessé a hőlégballonozást. Sosem tudjuk biztosan, hogy éppen mi felett fogunk elszállni, vagy hol fogunk földet érni.

Hányan repülünk egyszerre?

Klasszikus sétarepülés alkalmával 8-12 fővel emelkedünk a magasba, míg romantikus sétarepülésnél a pilótán kívül csak a pár tartózkodik a kosárban.

Időpontfoglalás

Bármely csomagunkra megváltott beszállókártya egy teljes évig érvényes és felhasználható. A vásárlást követően online, e-mailen, telefonon vagy akár személyesen is tudsz időpontot foglalni.

Általában 3-4 héttel a tervezett időpont előtt elegendő foglalni, de lehet jóval korábban is. A beszállókártyák nem visszatéríthetőek, de átruházhatóak.

Biztonság

Jól képzett és tapasztalt csapatunk számára mindig a biztonság az első!

Pilótáink minden repülés előtt részletes biztonsági tájékoztatást adnak utasainknak. A biztonsági utasításokról ITT olvashatsz bővebben.

Foglalás törlése (Utas részéről)

Ha az Utas a lefoglalt időpontban nem jelenik meg, vagy a foglalását a lefoglalt időpontot megelőző 24 órán belül törli, az utalványa (jegye) felhasználhatósága megszűnik. Kivételt képez orvos által igazolt egészségügyi probléma fennállása.

Érvényesség

A utalványok a megrendeléstől számított 1 évig érvényesek. Átruházhatók, de nem téríthetők vissza, érvényességük írásos kérelemre max. 6 hónappal hosszabbítható meg 10.000 Ft/db kezelési költség ellenében.

Mikor és hol repülünk?

Egész évben repülünk, időjárástól függően. Áprilistól-októberig a napkelte utáni és a napnyugta előtti órákban, télen egész nap lehetséges a sétarepülés. A felszállások Győrött a Szentlélek templom melletti füves területről történnek, itt találkozunk utasainkkal is. Keresd a GoBalloon zászlót!

Sétarepülés

Maga a sétarepülés egy 3-4 órás program, melyből körülbelül 1 órát töltünk a levegőben. Az idő fennmaradó részét a felszállás előtt a repülésre való bejelentkezés, földi eligazítás, a ballon felállítása, leszállás után pedig a pezsgős ünneplés, emléklap átadása majd a kiindulási pontra való visszajutás teszi ki.

Gyermekek is repülhetnek?

Gyermekek 6-14 éves korig(40 Kg alatt) és kizárólag felnőtt kíséretével repülhetnek velünk. Kisebb gyermekek számára az égő hangja ijesztő lehet, ezért utazás előtt érdemes megnézni velük egyik felszállásunkat.

Időjárás miatti lemondás

Csapatunk a biztonságos repülések érdekében folyamatosan figyelemmel kíséri az időjárást.

Amennyiben egy repülést az időjárási körülmények miatt törölni kényszerülünk, úgy a jegyed lejárati idején belül bármikor új időpontot foglalhatsz honlapunkon, telefonon vagy akár személyesen is.

Öltözködés

Repülési magasságunkon nincs jelentős hőmérséklet-különbség a talajszinthez képest, ezért azt javasoljuk, hogy viselj az évszaknak megfelelő laza, sportos ruházatot, zárt cipővel. Egy sapka vagy kalap hasznos lehet, hogy megvédjen az égőből sugárzott hőtől.

Rossz időjárás esete

Repülésre alkalmatlan időjárás esetén az Utasnak új időpontot ajánlunk fel. A felszállásról a ballonpilóta dönt, legkorábban 3 órával a tervezett találkozás időpontja előtt. Az esetleges törlésről SMS-ben értesítjük utasainkat. Amennyiben már 3 óránál korábban egyértelművé teszik az előrejelzések, hogy az időjárás nem lesz alkalmas, azonnal SMS értesítés megy.