Hőlégballon repülés Szegeden

Április 1-től október 31-ig, havi rendszerességgel egy hétvégén szervezünk repüléseket Szegeden, 8 és 10 személyes ballonjainkkal. Programunk a Szegedi repülőtéren indul és repülés után ott is ér véget.

Találkozó 6729 Szeged, Bajai út
Időtartam Körülbelül 3 óra
Dátum Minden évben a szeptemberben megrendezésre kerülő hőlégballon versenyre lehet csak időpontot foglalni. (Ami körülbelül szeptember második, és harmadik hetét jelenti.)
Felszállás Ideje Napkelte után 1-2 órával vagy napnyugta előtt 1-2 órával

Találkozási pont

Repülés előtt itt találkozunk veletek és repülés után ide is hozunk vissza titeket. Itt biztonságosan le tudtok parkolni autóitokkal, majd a csapatbusszal közösen elindulunk a pilóta által – az aznapi szélirány alapján – megválasztott felszállóhelyre.

Program leírása

Az alábbi időpontok a napkelte, napnyugta idejének függvényében változhatnak.

Találkozó: 06:00 / 18:30

Találkozó a Szegedi repülőtéren. Ezután buszunkkal közösen elindulunk a pilóta által megválasztott felszállóhelyre vagy kedvező széljárás esetén innen történik a felszállás.

Előkészítés, biztonsági eligazítás, beszállás: 06:15-06:45 / 18:45-19:00

A hőlégballont előkészítjük a felszállásra, (melyben akár te is részt vehetsz) felszállás előtt pedig tartunk egy részletes biztonsági tájékoztatást a repüléssel kapcsolatban. Ezt követően a hőlégballont felfűtjük és a pilóta utasítására megkezdődik a beszállás.

Repülés: 06:45-07:45 / 19:00-20:00

A hőlégballonba való beszállás után egy-két perccel a ballon a magasba emelkedik és a széliránynak megfelelően halad tovább. Repülési időnk 50-70 perc, melynek a végén a pilóta egy arra alkalmas területen végrehajtja a leszállást.

Leszállás, ünneplés, összecsomagolás: 07:45-08:30 / 20:00-20:45

Leszállást követően átadjuk az emléklapokat és pezsgővel ünnepeljük repülésünket, majd miután összecsomagoltuk a felszerelést, autónk visszaindul a találkozópontra.

Valósítsd meg álmaidat még ma!